КРУ виявило, як "рупор" Черновецького "розбазарив" більше мільйона

Четвер, 28 лютого 2008, 17:38

Контрольно-ревізійне управління виявило на ТРК "Київ" розтрати на суму понад мільйон гривень.

Про це йдеться у звіті КРУ за результатами перевірки фінансово-господарської діяльності ТРК "Київ" за період з 1 січня 2005 року по 1 грудня 2007 року, повідомляє Телекритика.

"Проведеною ревізією встановлені порушення фінансово бюджетної дисципліни та порядку ведення бухгалтерського обліку на загальну суму понад 1,7 млн. грн.., з них що призвели до збитків понад 1,3 млн. грн.", - йдеться у звіті.

Зокрема, як виявило КРУ, посадові оклади в штатних розписах визначено в завищених розмірах, а саме без дотримання врахування розміру мінімальної заробітної плати та коригування її на коефіцієнт граничних розмірів, встановлених Колективним договором.

Як наслідок, ТРК "Київ" зайво одержано та використано бюджетних коштів на покриття видатків, пов’язаних з оплатою праці, на загальну суму 1102,7 тис.гривень.

Крім того, організаціями та установами, що належать до комунальної власності Києва, не нараховано та не перераховано до загального фонду місцевого бюджету належну частку від отриманого прибутку в розмірі 66,5 тис. гривень.

Також, за даними КРУ, керівництвом ТРК в порушення вимог порядку оплати праці журналістів державних і комунальних ЗМІ здійснено виплату надбавок за високі досягнення у праці керівникам Телерадіокомпанії, а також премій згідно з наказами без відповідного рішення органу місцевого самоврядування.

Як наслідок, зайві витрати бюджетних коштів на виплату доплат із відрахуванням до фондів склали 100,73 тис. грн.

Також, Телерадіокомпанією допущено зайві витрати бюджетних коштів в розмірі 24,31 тис. грн. внаслідок оплати праці залучених за трудовими договорами працівників, неявку на роботу та невиконання робіт якими підтверджено документально.

Всупереч вимогам закону Про держзакупки без проведення тендерних процедур здійснено укладення договору з іноземним підприємством ГФК Юкрейн на закупівлю робіт та надання послуг з проведення дослідження телевізійної аудиторії загальною вартістю 289,91 тис. грн., відповідно до якого виконано робіт на загальну суму 224,44 тис. грн.

При цьому кредиторська заборгованість перед підприємством в розмірі 116,13 тис. грн.. в бухгалтерському обліку не відображена, внаслідок чого занижено боргові зобов’язання Телерадіокомпанії на відповідну суму.

Як відомо, у четвер Нацрада з питань телебачення та радіомовлення оголосила попередження ТРК "Київ", зокрема, через невідповідність ефірного мовлення компанії законодавчим вимогам та ліцензійним зобов’язанням.

Також Нацрада не змогла встановити засновників ТРК "Київ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News