Катерина Ющенко стала "християнкою року". Черновецький не дотягнув

П'ятниця, 29 лютого 2008, 07:23

За результатами всеукраїнського конкурсу, який проводила Спілка християнських письменників України, дружина президента Катерина Ющенко отримала почесне звання “Людина року в християнстві – 2007 року”.

Про це повідомив на прес-конференції у четвер голова Спілки ХПУ Костянтин Шаповалов, повідомляє УНІАН.

Він зазначив, що це преміювання відбувається вперше, але висловив сподівання, що воно стане традиційним і щорічним.

Як зазначив Шаповалов, згідно з Положенням конкурсу про присудження почесного звання, кандидатами можуть бути особи, які сповідують християнську віру, зробили значний внесок в утвердження християнських цінностей в житті, культурі, свідомості народу України за останній рік.

Право голосу за того чи іншого кандидата на почесне звання мають голови християнських конфесій та об’єднань, а також християнські видання.

Всього проголосувало 24 організації, із них 13 – голови конфесій та об’єднань християнських церков, 11 – видавництв.

Спектр кандидатур, за його інформацією, був дуже широким – 15 осіб, серед яких, крім представників церков називались, зокрема, Юлія Тимошенко, Леонід Черновецький, Олександр Турчинов, Василь Онопенко та інші.

“Але більшість кандидатів обмежилися одним голосом саме тих, хто їх пропонував. І безумовна більшість голосів була отримана головою наглядової ради Міжнародного благодійного фонду “Україна 3000”, дружина президента України – Катерина Ющенко. Вона перемогла і повинна отримати приз. Це перший, я хочу сказати, історичний приз “Людина року в українському християнстві”, - наголосив Шаповалов.

Він продемонстрував присутнім приз для нагороди, який виготовлено підприємством “Геральдомайстер”, що виконує замовлення з виготовлення державних нагород України.

Шаповалов повідомив також, що Спілка ХПУ, як засновник призу, брала участь в голосуванні і віддала свій голос саме за Катерину Ющенко.

Пояснюючи вибір Спілки, Шаповалов зазначив, що пріоритетом для Катерини Ющенко стало: представлення України в світі, благодійна діяльність та значний внесок у розвиток національної культури.

Організатори конкурсу планують передати нагороду для лауреата в понеділок під час запланованої зустрічі у фонді “Україна –3000”.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування