Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обвинувачуваному у справі Кушнарьова полегшили життя на одну статтю

П'ятниця, 29 лютого 2008, 07:58

Суд у справі про вбивство Євгена Кушнарьова визнав незаконною ухвалу про порушення кримінальної справи за однією з двох статей звинувачення.

Про це заявив адвокат Дмитра Завального, якого звинувачують у вбивстві з необережності Кушнарьова і незаконному носінні вогнепальної зброї, пише Комерсант-Україна.

За його словами, суд визнав незаконною ухвалу прокуратури Харківської області про порушення кримінальної справи за ч. 1 ст. 263 КК ("незаконне зберігання і носіння вогнепальної зброї") відносно Завального і скасував її.

Як відомо, крім вбивства з необережності, Завальному було пред`явлено звинувачення в незаконному зберіганні і носінні вогнепальної зброї – вказаний карабін належав батьку Завального і був зареєстрований на його ім`я.

У грудні 2007 року адвокат Завального оскаржив законність порушення кримінальної справи за другою статтею.

Вирішальним аргументом на користь обвинуваченого 27 лютого стала нотаріально завірена заява Завального-старшого, в якій він підтвердив, що давав синові усну згоду на носіння і зберігання свого карабіна Benelli Argo.

"Оскільки у Дмитра Завального є дозвіл на аналогічний карабін Benelli Argo і батько дав йому усну згоду на використання своєї зброї, то могло йтися тільки про адміністративне порушення", - сказав адвокат Завального Володимир Олевський.

На його думку, адміністративне порушення полягало в тому, що батько і син Завальні не зареєстрували передачу зброї в міліції.

"Але оскільки термін адміністративного покарання – два місяці, то в даному випадку суд просто відмінив ухвалу про порушення кримінальної справи", - пояснив Олевський.

Водночас адвокат потерпілої сторони В’ячеслав Стовба охарактеризував рішення Червонозаводського суду як "слабке і надумане" і повідомив, що готує апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції.

"Є певна процедура передачі зброї з рук в руки. Сам Завальний-старший визнав, що міліційного дозволу не було", - пояснив він свою позицію, підкресливши, що передача карабіна без реєстрації у відповідних органах повинна переслідуватися не в адміністративному, а в кримінальному порядку.

З думкою Стовби погодилися в прокуратурі Харківської області.

"Я цю справу порушував. І вважаю, що порушив його законно. На мою думку, потрібно подавати апеляцію", - заявив заступник начальника слідчого відділу прокуратури області Олександр Глушков.

Рішення суду першої інстанції має бути оскаржене протягом семи днів. Сама справа про загибель Кушнарьова до розгляду скарги сторони потерпілого і прокуратури в апеляційному суді вважається призупиненою і не може бути передана до суду, зазначає видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...