Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук не взяв Кучму у свою "пісочницю", щоб не було "зайвих проблем"

П'ятниця, 29 лютого 2008, 08:37

Колишній президент Леонід Кучма не ввійшов до складу ради старійшин, засновану Леонідом Кравчуком, через неконституційні методи боротьби за владу.

Такий висновок можна зробити зі слів Кравчука, який прокоментував відсутність Кучми у своїй раді.

На питання журналістів, чому до складу ради не включено другого президента України, Кравчук відповів, що "однією з ключових позицій є те, що всі учасники боролися за владу винятково конституційним шляхом".

"Я дуже поважаю Леоніда Даниловича (Кучму). Він дуже багато чого зробив. І якщо взяти газове питання, то він тримав проблему в руках, і не було тієї дурні, що є зараз. Однак референдум 2000 року був неконституційним (президент виніс на нього питання, позитивне вирішення яких передбачало розширення його повноважень), – пояснив Кравчук, пише Комерсант-Україна.

"Для чого нам створювати зайві проблеми?", - додав він.

У свою чергу колишній прем'єр Валерій Пустовойтенко, який увійшов до ради старійшин, розповів, що рада буде зареєстрована як юридична особа і працювати незалежно від влади.

"До складу нашої ради ми підбирали насамперед людей комунікабельних, близьких за духом, роботою і політичними поглядами", – уточнив він.

Як відомо, до ради старійшин увійшли: Кравчук, екс-прем'єри Вітольд Фокін, Валерій Пустовойтенко, Євген Марчук, екс-віце-прем'єр, посол України у Великобританії Сергій Комісаренко, а також директор Інституту проблем національної безпеки Володимир Горбулін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування