Сєвєродонецьком більш за всіх переймаються друзі "НУ-НС"

П'ятниця, 29 лютого 2008, 09:47

17% опитаних вважають метою проведення другого з'їзду депутатів всіх рівнів у Сєвєродонецьку об'єднання опозиційних партій у боротьбі за владу.

Про це свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, повідомляють Українські новини.

16% опитаних вважають метою проведення з'їзду спробу дестабілізувати ситуацію в суспільстві, 15% - захист прав російськомовного населення.

10% респондентів вважають метою з'їзду бажання партій-учасниць збільшити свою популярність, 5% - захист прав місцевого самоврядування, 3% - боротьбу з політичною реабілітацією посібників фашизму.

Водночас, тільки 7% респондентів вважають, що з'їзд у Сєвєродонецьку прямо чи посередньо їх стосується.

Про те, що з'їзд безпосередньо стосується їх, заявили 11% прихильників блоку "Наша Україна - Народна Самооборона", 10% - прихильників БЮТ, 10% - Компартії, 5% - Партії регіонів.

При цьому 27% опитаних не підтримують проведення з'їзду, 24% - підтримують.

Опитування проводилося з 22 по 27 лютого у всіх регіонах країни. В його рамках було опитано 2038 респондентів старше 18 років. Статистична похибка не перевищує 3,5%.

Як відомо, другий з'їзд депутатів всіх рівнів півдня й сходу України пройде 1 березня в Сєвєродонецьку.

Під час Помаранчевої революції керівники південно-східних регіонів України, що підтримували кандидата в президенти Віктора Януковича, на першому з'їзді в Сєвєродонецьку ініціювали проведення референдумів щодо створення Південно-Східної автономії або переходу до федеративного устрою України.

У зв'язку із цим у листопаді 2004 року СБУ й Генпрокуратура порушили кримінальні справи за фактом зазіхання на територіальну цілісність України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...