Адвокат Кожі запевняє, що середній палець – провокація Балоги

П'ятниця, 29 лютого 2008, 10:07

Адвокат Олексія Кожи Тетяна Монтян вважає, що інцидент із її підзахисним - це провокація з боку глави секретаріату президента Віктора Балоги.

Про це адвокат заявила в п'ятницю після судового засідання в справі про адміністративне правопорушення Кожи, повідомляє Ліга.

"Балога використовував цей випадок, щоб розпустити "Кобру", що заважає роботі його улюбленої опричнини УДО (Управління державної охорони). За такий дріб'язок розганяти "Кобру" - це ненормально. А якщо завтра середній палець з машини покаже Медведько (Генеральний прокурор) - що, будемо розпускати прокуратуру?", - сказала Монтян.

Адвокат також упевнений, що інцидент, що відбувся на проспекті Перемоги - це провокація з боку голови Верховної Ради Арсенія Яценюка.

Монтян відзначила, що номера автомобіля "Тойота-Лендкрузер", у якому знаходився спікер Верховної Ради Яценюк, насправді належать громадянинові Броварів Київської області Роману Дядюку.

"Ми пішли на Петрівку і купили диск із реєстром державних номерів автомобілів. Заявлений автомобіль, у якому під час інциденту нібито знаходився Арсеній Яценюк, з номерами АІ 2025 КС належать автомобілеві "Опель-Астра", зареєстрованому на ім'я жителя міста Броварів Романа Дядюка. Крім того, адреси будинку, біля якого відбулася подія, №192, не існує", - сказала вона.

Крім того, Монтян відзначила, що в ході слідства по цій справі було з'ясовано, що за кермом Тойоти-Лендкрузер знаходився не Яценюк, а громадянин Ярослав Шуть, що проживає в Києві і є працівником управління Державної охорони.

"Я не знаю, що він (Яценюк ) збирається робити з номерами, з адресою, із Шутем. Як Яценюк буде виглядати в очах громадськості, заявляючи, що він потерпілий, коли, за матеріалами справи, випливає, що потерпілим є Шуть. Яценюк думав, що усе пройде гладко. Він не думав, що хтось у цьому буде ритися, що Кожа почне якось себе захищати. Нехай він пояснить, звідки взялися "ліві" номери, звідки взявся Шуть, як потерпілий", - заявила адвокат.

У розгляді справи про адміністративне правопорушення Кожи оголошена перерва до 11:30 середи, 12 березня.

Нагадаємо, відповідно до офіційної версії, 16 лютого 2008 року, Яценюк, знаходячись за кермом своєї машини, помітив перед собою джип, що створив аварійну ситуацію на дорозі.

На вимогу служби Державної охорони зупинитися водій джипу відреагувала демонстрацією середнього пальця у вікно машини. На питання, як справи з водієм джипу, Яценюк нібито одержав відповідь, що водія відпустили, оскільки "джип на донецьких номерах".

Реагуючи на цей інцидент, 18 лютого президент Віктор Ющенко на колегії МВС доручив написати заяви про відставку начальникові Державної автоінспекції Сергієві Коломійцю, керівникові спецпідрозділу "Кобра" Дмитру Цимаховичу і його заступникові, що порушив Правила дорожнього руху.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News