Під боком у Вінського хочуть вигнати хмарочоси

П'ятниця, 29 лютого 2008, 10:38

Містобудівна рада схвалила проекти спорудження неподалік Міністерства транспорту і зв'язку 53-поверхового офісно-готельного комплексу і 45-поверхового ділового центру.

Вартість робіт оцінюють майже в $400 млн., пише газета "Хрещатик".

За словами головного архітектора проекту Андрія Пашенька, 45-поверховий офісно-торговельний комплекс збудують у кварталі між проспектом Перемоги та вулицею Златоустівською на території колишньої тютюнової фабрики.

"Поруч із ним, на місці гаражів зведуть офісну висотку, а там, де нині хлібокомбінат, - житловий квартал", - пояснив він.

За словами Пашенька, кілька хрущовок, які "заважають" комплексу, збираються знести, а мешканцям надати оселі в нових будинках. Хлібокомбінат також мають "переселити", але це питання наразі вирішує інвестор.

Архітектор проекту розповів, що неподалік комплексу проляже лінія метрополітену в напрямку Троєщини. Тож станція метро буде тут доречна. Передбачено також багаторівневий підземний паркінг на 2,5 тис. авто.

"Для заїзду машин відвідувачів комплексу і VIP-мешканців посеред кварталу зроблять вуличку", - розповів Пашенько.

Містобудівна рада схвалила проект будівництва багатофункціонального комплексу, не заперечивши навіть надмірної поверховості. Проте найбільше зауважень автори дістали саме через очікувані тут транспортні проблеми.

Архітектор Сергій Цвєтков вважає, що проїхати проспектом Перемоги вже сьогодні неможливо, особливо в години пік. А навантаження на магістраль після такого будівництва навіть важко уявити.

Авторам рекомендували ретельно переглянути і скоригувати схему руху транспорту в районі та представити на одному з найближчих засідань.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...