Ющенко вивезе губернаторів на Хортицю, з подарунками

П'ятниця, 29 лютого 2008, 11:21

На території національного заповідника "Острів Хортиця" в березні планується провести нараду голів облдержадміністрацій за участю президента Віктора Ющенка.

Про це заявив виконувач обов'язків голови Запорізької ОДА Валерій Черкаска, повідомляє УНІАН.

"За вказівкою президента в березні цього року всі голови областей приїдуть до нас у гості на острів Хортицю, причому не з порожніми руками: кожен привезе подарунок, який поповнить експозиції музею", - розповів Черкаска.

При цьому він зазначив, що таким чином буде підкреслено статус Хортиці, як святині національного масштабу й символу єдиної України.

Черкаска додав, що завдяки підтримці президента історико-культурний комплекс "Запорізька Січ" (копія козацької Січі, будівництво якої було почато на о. Хортиця в 2004 році і неодноразово припинялося через проблеми з фінансуванням) буде відкрито вже цього року.

"Ми одержали підтримку президента, й Міністерство культури визначило 2008 рік, як рік підтримки розвитку національного заповідника "Острів Хортиця": тому вже в березні при розподілі бюджету на 2008 рік ми сподіваємося одержати необхідні для завершення будівництва кошти", - повідомив в.о. губернатора, зазначивши, що йдеться про 12 млн. грн.

На сьогодні, за даними гендиректора заповідника "Острів Хортиця" Максима Остапенка, роботи зі створення історико-культурного комплексу "Запорізька Січ" виконано на 80%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування