Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці не зрозуміли, навіщо їм Сєвєродонецьк-2

П'ятниця, 29 лютого 2008, 12:53

Більшість громадян України не підтримують проведення з'їзду депутатів усіх рівнів у Сєвєродонецьку.

Про це свідчать результати загальнонаціонального опитування, проведеного у грудні 2007 року Фондом "Демократичні ініціативи".

Так, 52% опитаних вважають ініціативу проведення з’їзду "спекуляцією політиків”.

Підтримують захід 24%, які думають, що в Україні справді є спроби насильницької українізації та утисків російської мови.

Однак переважна більшість прибічників з’їзду сконцентрована в Криму та на Донбасі, і навіть в макрорегіоні Схід-Південь ("дуга" від Харкова до Одеси) кількість тих, хто не підтримує проведення з’їзду, вдвічі більша за кількість прибічників його проведення (46% на 28%).

Водночас найбільш негативно ставляться до проведення з’їзду у Західному регіоні (не підтримують 70%, підтримують – 6%, решта не визначилися) та у Центрі й на Північному Сході (не підтримують – 62%, підтримують – 12%).

Здебільшого не підтримують цей захід і у макрорегіоні Південь та Південний Схід (не підтримують – 46%, підтримують – 28%).

Найбільш залежною підтримка чи не підтримка проведення з’їзду у Сєвєвродонецьку виявилася від мови повсякденного спілкування.

Під час опитування було опитано 1800 респондентів за вибіркою, що репрезентує доросле населення України віком від 18 років. Статистична похибка вибірки не перевищує 2.3%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування