Польща й Україна домовилися, як заїжджати одне до одного – але недалеко

П'ятниця, 29 лютого 2008, 13:38

Польща й Україна узгодили проект договору про малий прикордонний рух між країнами.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ Польщі.

Згідно з повідомленням, у ході третього раунду переговорів, що відбувся 28 лютого у Варшаві, сторони узгодили останній спірний пункт проекту договору про медичну страховку громадян, що подорожують у рамках договору про малий прикордонний рух.

"Делегації узгодили в робочому порядку текст пункту проекту договору про покриття медичних витрат у непередбачених випадках", – сказано в повідомленні польського МЗС.

Прес-служба відзначила, що сторони домовилися, що ці витрати будуть покриватися за рахунок страховки, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Проект договору буде парафований міністрами закордонних справ Польщі й України найближчим часом у Варшаві.

Після цього, відповідно до процедури, проект договору буде спрямований у Європейську комісію, що перевірить, наскільки його положення відповідають нормам Євросоюзу.

"Оскільки неформальні консультації велися під час переговорів, ми не очікуємо яких-небудь зауважень...", – сказано в повідомленні. Після дозволу Єврокомісії Польща ратифікує договір.

Як відомо, у ході першого раунду переговорів за договором, що відбулися 29-30 січня у Варшаві, сторони узгодили умови видачі дозволів у рамках малого прикордонного руху.

Сторони вирішили продовжити консультації про розмір прикордонної зони, у рамках якої українцям можна буде відвідувати Польщу без віз, і про список категорій громадян України, що зможуть одержувати дозволи на в'їзд у Польщу безкоштовно.

Під час другого раунду 13-14 лютого в Києві сторони вирішили продовжити консультації спочатку 18-22 лютого, але потім перенесли їх на кінець лютого.

Раніше Україна розраховувала підписати договір про малий прикордонний рух з Польщею до 2008 року. За даними польського МЗС, Польща може почати видавати дозволи в рамках малого прикордонного руху в травні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...