Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" готові працювати "попередньо" – бояться сюрпризів

П'ятниця, 29 лютого 2008, 15:42

Член фракції Партії регіонів Олександр Лавринович заявляє, що робоча група досягла попередніх домовленостей із розблокування роботи Верховної Ради й остаточне рішення будуть ухвалювати керівні органи політичних сил.

На брифінгу в п'ятницю по завершенні засідання Лавринович зазначив, що "сторони досить довго йшли до того, щоб досягти взаєморозуміння саме в цьому питанні (вступ України в НАТО)", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Але на фініші з'ясувалося, що одна з фракцій коаліції сказала про те, що це може бути попередня думка, оскільки її має розглядати колегіальний орган - політрада, після чого було констатовано, що це попередня думка для всіх", - сказав Лавринович.

Депутат підкреслив, що остаточне рішення з даного питання, а також рішення про розгляд його в сесійній залі може бути винесено тільки після того, як колегіальні органи усіх фракцій парламенту розглянуть це питання на своєму засіданні.

"Хотілося б сподіватися, що не буде сюрпризів від наших партнерів з коаліції і 4 березня буде ухвалено рішення єдине, узгоджене", - сказав він, додавши, що відсутність єдиного узгодженого рішення унеможливить роботу парламенту.

Лавринович назвав важливою домовленість про пріоритетність розгляду питань у парламенті.

За його словами, після розгляду проекту, що стосується вступу України до НАТО, другим питанням розглядатиметься питання про нормування діяльності опозиції в українському парламенті.

Депутат зазначив, що в парламенті понад 30 днів знаходиться зареєстрованим законопроект, що регулює проведення всеукраїнського референдуму.

Лавринович підкреслив, що даний законопроект, відповідно до регламенту, також може бути внесений до порядку денного і розглянутий Верховною Радою для того, щоб унормувати питання, які стосуються проведення всеукраїнського референдуму.

"Я думаю, що це головні домовленості, які досягнуті на заключному етапі переговорів. Далі будемо очікувати рішення керівних органів фракцій і партій, і будемо сподіватися, що 4 березня Верховна Рада України почне працювати в пленарному режимі", - сказав Лавринович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування