Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Черновецького запропонували "новаторське" підвищення ЖКГ-тарифів

П'ятниця, 29 лютого 2008, 16:10

Головне управління цінової політики Київської міської державної адміністрації (КМДА) пропонує підвищити тарифи на житлово-комунальні послуги і запровадити нову систему їхнього розрахунку.

Про це у п’ятницю журналістам заявив начальник Головуправління Василь Яструбинський, повідомляє Ліга.

Яструбинський підкреслив, що Головне управління розробило нові тарифи на житлово-комунальні послуги, які не тільки відрізняються від чинних за розміром, але й передбачають більшу кількість послуг для мешканців.

Оскільки розроблені нові тарифи трохи вище за чинні, Головне управління запропонувало свій підхід до їхнього запровадження.

Яструбинський відзначив, що законодавство передбачає норму житла 20 м на одну людину, плюс ще 10 м на всю родину.

"Ми запропонували в межах цих норм залишити чинні тарифи, а нові, котрі розраховані, уже вводити на площу, що перевищує зазначені цифри", - підкреслив він.

За словами Яструбинського, допомога з державного бюджету буде надаватися на тарифи, що діють у межах норми.

Крім того, сюди ж відносяться і соціально незахищені групи населення, тобто ті, у яких невеликі квартири. Усі багаті люди, за словами начальника Головуправління, будуть платити значно більше.

Яструбинський також підкреслив, що по такій же схемі буде запропоновано розраховуватися за опалення. Він відзначив, що всі розроблені матеріали вже подані в КМДА і Київраду, але поки що ні депутати, ні чиновники цю систему детально не розглядали.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...