Суркіс пропонує розвалити "Олімпійський", а Червоненко чекати 2011 року

П'ятниця, 29 лютого 2008, 16:27

Терміни завершення реконструкції Національного спортивного комплексу (НСК) "Олімпійський" для проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу (Євро-2012) можуть бути перенесені на 2011 рік.

Про це повідомив президент Нацагентства з питань підготовки Євро-2012 року Євген Червоненко під час форуму "Європа - Україна" у п'ятницю в Києві.

"Терміни, наскільки мене інформували і це підтримує глава Федерації футболу України (Григорій Суркіс), будуть перенесені до 2011 року", - відзначив Червоненко, нагадавши, що така ж ситуація була в Португалії, яка приймала останній чемпіонат Європи з футболу.

"Стадіон буде реконструйовано. При реконструкції будуть застосовуватися конструкції, яких Україна ще не знала, зокрема покриття стадіону, козирки, легкі конструкції", - сказав він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У теж час Червоненко вважає, що якщо влада Києва дасть гарантії, і інвестори будуть готові, то паралельно з реконструкцією НСК "Олімпійський" у Києві можна побудувати новий стадіон.

У той же час, голова Федерації футболу Григорій Суркіс вважає, що на місці "Олімпійського" необхідно побудувати новий стадіон.

"Якщо сьогодні мова йде про проект XXI століття, то реконструкція - це неефективний метод використання державних коштів. Ми повинні бути дбайливими і побудувати багатофункціональну арену", - сказав він, повідомляє УНІАН.

Суркіс відзначив, що будівництво нового стадіону на місці старого передбачає можливість добудувати "чисто функціонально футбольну арену", що, за його словами, вітає УЄФА.

Суркіс повідомив, що УЄФА може дати відстрочку по проекту реконструкції "Олімпійського" з червня 2010 року на кілька місяців, якщо "ми, затягуючи цей проект, даємо можливість УЄФА бути упевненою, що фінал пройде на кращій арені України".

Для цього, за словами Суркіса, проект реконструкції "Олімпійського" "повинен бути проектом не 20 сторіччя, а проектом 21 сторіччя, навіть бажано - 22-го".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування