Депутати увійдуть у "парламентські казарми" після 8 березня - експерт

П'ятниця, 29 лютого 2008, 18:13

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що, незважаючи на можливе підписання в понеділок протоколу взаєморозуміння лідерами фракцій, робота парламенту відновитися лише через тиждень.

Про це він заявив у інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

"Я думаю, що більше можливості відновити роботу парламенту вже в наступний вівторок після 8 березня (11 березня), оскільки навряд чи можна зараз усім про все домовитися для того, щоб уже у вівторок (11 березня) дружними рядами ввійти в парламентські казарми і відновити роботу", - вважає Карасьов.

На його думку, "швидше за все, будуть відтягати, тягнути, торгуватися, зберігати обличчя для того, щоб розблокування парламенту можна було подати, як свою маленьку політичну перемогу".

"Не треба поспішати, навряд чи виходячи з цього (протоколу), у парламенту є шанс уже працювати у вівторок", - додав Карасьов.

На думку політолога, підписання протоколу взаєморозуміння не зніме повністю політичну напругу в парламенті, але водночас цей документ не є "чисто протокольним з метою зберегти політичне обличчя, повернувшись у парламент на певний час".

"Швидше це щось середнє, а саме те, що можна назвати розрядкою політико-парламентської напруги на даному етапі. Це не виключає ні подальшого загострення і підвищеної напруги у взаєминах парламентських політичних сил, так і не виключає етапу відносного парламентсько-партійного спокою", - вважає Карасьов.

На його думку, сьогодні всім учасникам кризи вигідно розрядити як ситуацію усередині парламенту, так і політичну ситуацію в країні в цілому.

"Щоб перегрупувати політичні сили, проаналізувати нові можливості для тих чи інших парламентських конфігурацій, або навпаки продемонструвати неможливість тих парламентських конфігурацій, що були встановлені наприкінці грудня 2007 року", - пояснив він.

"А потім за результатами цієї своєрідної переекзаменовки ухвалювати рішення: або йти на наступне загострення, або задовольнитися певним умиротворенням і увійти в етап холодно-прагматичних, холодно-конфліктних відносин між самими політичними силами", - додав Карасьов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News