"УкрГаз-Енерго" теж вимагає від "Нафтогазу" віддати борги

Четвер, 7 лютого 2008, 20:38
Заборгованість Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" перед ЗАТ "УкрГаз-Энерго" за спожитий газ складає понад $1,5 млрд, повідомив член наглядової ради, радник голови правління "УкрГаз-Енерго" Андрій Галущак.

"Сума боргу не може бути документально підтверджена через відсутність юридичних основ: укладених договорів і актів передачі газу до них", - підкреслив він на прес-конференції в агентстві "Интерфакс-Украина" у Києві в четвер увечері.

За його словами, підприємствами НАК "Нафтогаз України" здійснюється добір і постачання газу без договорів, що унеможливлює оформлення і погашення боргу НАК перед "УкрГаз-Енерго", і, відповідно, ВАТ "Газпром" за газ, відібраний з газопроводів і сховищ газу.

У той же час Галущак відзначив, що заборгованість "УкрГаз-Енерго" перед російською стороною "у рази менша" за рахунок залучення кредитів і мобілізації власних оборотних коштів.

Як повідомлялось, "Газпром" 7 лютого заявив про можливості припинення постачання природного газу в Україну через борги, що з початку року виросли на $0,5 млрд - до $1,5 млрд.

ЗАТ "УкрГаз-Енерго" створено "Нафтогаз України" на паритетних засадах зі швейцарським газотрейдером RosUkrEnergo у 2006 році і є монопольним імпортером газу в монопольного його постачальника в Україну - RosUkrEnergo, у якому, у свою чергу, 50% належить "Газпрому".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...