Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не встигла повернутися з Брюсселя, як знову туди їде

Понеділок, 10 березня 2008, 10:53

Прем’єр Юлія Тимошенко у понеділок відвідає Брюссель, де зустрінеться із представниками європейського бізнесу та політикуму.

Як повідомляє радіо "Свобода", Тимошенко також виступить із доповіддю-презентацією. Мета виступу - зацікавити європейських бізнесменів українським ринком.

Прем’єр братиме участь у конференції, яка проходитиме у "Еґмонті" - Королівському Інституті Міжнародних відносин. Вона має намір виступити із доповіддю про програму уряду на 2008 рік, приватизацію та нові можливості для євроінвестицій з огляду на проект створення Зони вільної торгівлі між ЄС та Україною.

Голова наукової ради інституту "Еґмонт" та віце-президент європейського енергетичного гіганта "Суез-Трактабель" Етьєн Д’авіньйон, який головуватиме на конференції, в інтерв’ю радіо "Свобода" зазначив: "Ми маємо намір презентувати економічну стратегію України та її теперішні відносини з країнами Європи. Це робитиметься для того, щоб політично та економічно зацікавити Україною європейських партнерів".

Як повідомила радіо голова секретаріату Бізнес-ради ЄС-Україна Алла Граждан, конференція має намітити, по-перше, шляхи стимулювання торгівлі й інвестиційної діяльності між ЄС і Україною. А по-друге, визначити напрямки сприяння компаніям у розширенні їх комерційних можливостей.

Очікується також, що у вівторок український прем’єр головуватиме на Дванадцятому засіданні Ради з питань співробітництва між Україною та ЄС. У неї також запланована зустріч із генеральним секретарем Ради міністрів ЄС, Верховним представником ЄС з питань Спільної зовнішньої та безпекової політики Хав'єром Соланою.

Як повідомлялося, минулого разу Тимошенко відвідала Брюссель кілька днів тому, коли брала участь у конференції "Жінки – стабілізуючи небезпечний світ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування