Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко запевняє ЄС, що Ющенку не дадуть владу

Понеділок, 10 березня 2008, 18:05

Прем’єр Юлія Тимошенко переконує, що Верховна Рада підтримає лише зміни до Конституції, які передбачатимуть перетворення України на парламентську республіку.

Як передає УНІАН, про це вона заявила в понеділок в Брюсселі, виступаючи на конференції "Україна-ЄС: назустріч спільним викликам".

"Шанс пройти через парламент має тільки парламентська форма правління", - сказала прем’єр, додавши, що на її думку, президентська форма правління не одержить підтримки українських депутатів.

Тимошенко наголосила, що конституційна реформа в Україні назріла, оскільки на сьогодні фактично існують дві виконавчих гілки влади: одна, очолювана президентом, інша – прем’єр-міністром.

Прем’єр додала, що зараз в Україні щодня проходять дискусії щодо того, яку форму державного управління обрати, і, на жаль, досить часто погляди тих чи інших політичних команд на це питання змінюються залежно від того, де перебувають політики: при владі, чи в опозиції. "Це – неправильно", - підкреслила Тимошенко.

Вона також зазначила, що її команда не змінює поглядів і вважає, що і президентська, і парламентська форма державного ладу можуть бути ефективними, якщо вони правильно вибудувані, з необхідною системою стримувань та противаг.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування