Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов сподівається, що "УкрГаз-Енерго" не зникне

Вівторок, 11 березня 2008, 11:47

В українському уряді сподіваються, що ЗАТ "УкрГаз-Енерго" не зникне з ринку, не розрахувавшись з НАК "Нафтогаз України".

Таку думку висловив в інтерв'ю журналістам у вівторок у Києві перший віце-прем'єр Олександр Турчинов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми сподіваємося, що цей посередник все-таки виконає свої зобов'язання і не зникне, не розрахувавши з НАК "Нафтогаз України", - сказав він, відзначивши, що, зокрема, мова йде про суму "близько 1 млрд. як дивіденди".

При цьому Турчинов висловив упевненість, що уряд має гарантії такої сплати, оскільки ці дивіденди закладені в розрахунки "УкрГаз-Енерго".

Він у черговий раз відзначив, що ця компанія не має права знаходитися на українському ринку. "Уряд скасував рішення про створення цього посередника і ліквідаційна комісія повинна забезпечити його ліквідацію", - підкреслив Турчинов.

Крім того, сказав віце-прем'єр, в "УкрГаз-Енерго" сьогодні немає ліцензії на торгівлю газом на внутрішньому ринку. "Йому минулим урядом була видана ліцензія на 5 млрд. (куб. м газу), але він цей ресурс уже вичерпав і вже перепродав", - відзначив Турчинов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування