Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко інформацію про газ за $321 назвали "заздалегідь недостовірною"

Вівторок, 11 березня 2008, 13:41

Кабінет міністрів заявляє, що інформація про те, що Україна погодилася платити за російський газ, спожитий у січні-лютому 2008 року, $321 за тис. куб. м не відповідає дійсності.

Про це йдеться у заяві, розміщеній на урядовому порталі.

"Сьогодні (11 березня) деякими ЗМІ була поширена інформація щодо нової ціни на газ, яку за їх твердженням, Україна погодилась платити "Газпрому". Управління у зв’язках із засобами масової інформації (секретаріату Кабміну) за погодженням з НАК "Нафтогаз" уповноважене заявити: ця інформація не відповідає дійсності", - сказано в ньому.

"Лише сьогодні керівник "Нафтогазу" Олег Дубина відбуває до Москви на переговори щодо остаточного погодження і нормалізації відносин між НАК "Нафтогаз" і ВАТ "Газпром", і лише після цього НАК "Нафтогаз" надасть громадськості інформацію щодо результатів переговорів", - наголошується у заяві.

Прес-служба Кабміну також запевняє, що НАК "Нафтогаз" у переговорах із "Газпромом" керується "винятково директивами президента України Віктора Ющенка та прем’єр-міністра Юлії Тимошенко і не відступить ні на крок від національних інтересів України".

"Просимо ЗМІ ретельніше ставитися до своїх професійних обов’язків і не публікувати заздалегідь недостовірну інформацію, яка вводить в оману громадян і посилює напруженість в суспільстві", - наполягає прес-служба Кабміну.

Як відомо, у вівторок газета "Комерсант-Україна" написала, що Україна погодилася з тим, що ціна російського газу, спожитого в січні-лютому 2008 року, складе $321 за тис. куб. м.

За твердженням "Комерсанта", це було закріплене в угоді, підписаній 6 березня заступником голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігорем Діденком та виконавчими директорами "РосУкрЕнерго" Дмитром Глебком і Костянтином Чуйченком (член правління "Газпрому").

Із посиланням на текст угоди також зазначалось, що в угоді відсутній пункт про продаж газу "Нафтогазу" через "УкрГаз-Енерго", а обсяги закупівель не наводяться.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування