Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Нафтогазі" кажуть, що російський газ навіть не розмитнювали

Вівторок, 11 березня 2008, 14:35

У вівторок до Москви для проведення переговорів з керівництвом ВАТ "Газпром" відбуває делегація НАК "Нафтогаз України" на чолі з головою правління компанії Олегом Дубиною.

До складу делегації також входять перший заступник голови правління Ігор Діденко та заступник голови правління Володимир Тріколіч, повідомляє прес-центр НАК.

"Делегація має повний пакет директив стосовно позиції України на переговорах з ВАТ "Газпром", - сказано в повідомленні.

"Компанія виходить з того, що у 2008 році для потреб споживачів України буде використано виключно середньоазійський газ за ціною $179,5/ тис. куб. м.", - наголошується в ньому.

НАК "Нафтогаз України" наголошує на тому, що розповсюджена інформація щодо закупівлі російського газу для українських споживачів за ціною $321/тис. куб. м суперечить домовленостям президентів України та Росії та не відповідає дійсності.

"У балансі компанії на поточний рік для споживачів України обсягів російського газу не заплановано. За даними Енергетичної митниці, у поточному році газ російського походження на українській митній території не розмитнювався", - заявляє "Нафтогаз".

Як відомо, у вівторок газета "Комерсант-Україна" написала, що Україна погодилася з тим, що ціна російського газу, спожитого в січні-лютому 2008 року, складе $321 за тис. куб. м.

За твердженням "Комерсанта", це було закріплене в угоді, нібито підписаній 6 березня заступником голови правління "Нафтогазу" Ігорем Діденком та виконавчими директорами "РосУкрЕнерго" Дмитром Глебком і Костянтином Чуйченком (член правління "Газпрому").

Кабінет міністрів уже заявив, за погодженням з НАК "Нафтогаз", що ця інформація не відповідає дійсності.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування