У середу Київ залишиться без 90% маршруток

Вівторок, 11 березня 2008, 14:54

У середу, 12 березня, з 6:00 ранку в Києві почнеться страйк водіїв маршрутних таксі.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на президента Всеукраїнської Асоціації автоперевізників Віталія Реву.

"Автобуси (маршрутні таксі) просто не вийдуть з підприємства через відсутність палива і заробітної плати для водіїв, і це буде продовжуватися доти, поки не почнуться переговори з адміністрацією", - заявив він.

"У салонах маршрутних таксі розклеєні звернення до пасажирів з вибаченнями про те, що будуть незручності, тому що ситуація така, що з 15 жовтня 2007 року влада практично не реагує на звернення приватних перевізників. Переговорний процес в останні місяці взагалі не відбувається", - підкреслив він.

Рева нагадав, що приватні перевізники просять погодити нові тарифи в розмірі 1 грн. при довжині маршруту до 5 км; 1,50 грн. - від 5 до 10 км; 2,00 грн. - від 10 до 15 км; 2,5- грн. - від 15 до 20 км; 3,00 грн. - більш 20 км. Тобто в середньому підвищення тарифів складе 25 коп.

Крім того, перевізники просять забезпечити їм конкурентноздатні умови в порівнянні з комунальним транспортом, що працює в режимі маршрутного таксі. Зокрема, це стосується невиплатою мерією компенсації за проїзд пасажирів пільгових категорій, у той час як комунальному підприємству "Київпастранс" такі компенсації виплачуються.

Приватні перевізники також вимагають заборонити КП "Київпастранс" використовувати в якості маршрутних таксі рухомий склад, закуплений за рахунок коштів міського бюджету.

На їхню думку, тим самим мерія створює істотні обмеження конкурентноздатності для приватних перевізників.

Рева також відзначив, що спільна робоча група, створена 15 жовтня 2007 року "дійсно серйозно попрацювала". "Я був членом цієї робочої групи, ми визначили які можна прийняти законні тарифи, але Київська держадміністрація проігнорувала ці пропозиції. У результаті 300 маршрутних автобусів, куплені в кредит, стоять без водіїв", - додав він.

За його словами, акцію підтримує близько 40 організацій приватних перевізників з близько 70-ти офіційно зареєстрованих, однак, їм належить близько 90% маршрутних таксі, які у середу не вийдуть на маршрути.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування