Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко продовжила відносини з ЄС ще на рік

Вівторок, 11 березня 2008, 15:50

Україна і Європейський Союз домовилися продовжити трирічний план дій, розрахований на 2005-2007 роки, на 2008 рік у зв'язку з підготовкою нової посиленої угоди між Україною і ЄС.

Про це на прес-конференції повідомили прем'єр Юлія Тимошенко і представники ЄС  за результатами 12-го засідання Ради по співробітництву Україна - ЄС.

Тимошенко відзначила, що за результатами засідання ради сторони затвердили спільний звіт про виконання трирічного плану дій Україна - ЄС, відзначивши позитивну динаміку розвитку відносин між Україною і Євросоюзом.

Тимошенко також відзначила, що крім рішення про продовження на рік плану дій сторони також домовилися затвердити 23 додаткових пункти, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Зокрема, за її словами, ці додаткові пункти передбачають нові напрямки співробітництва між Україною і ЄС, у тому числі створення спільного авіапростору, розробку спільної транспортної стратегії, співробітництво митних органів.

Міністр закордонних справ Словенії, що головує в Раді ЄС, Дімітрій Рупель, а також директор генерального директорату зовнішніх відносин Європейської комісії Хью Мінгареллі підтвердили позитивну оцінку з боку ЄС виконання трирічного плану дій Україна - ЄС.

Як повідомлялося, 10 березня Тимошенко відбула в Брюссель (Бельгія) із дводенним робочим візитом для участі в 12-ому засіданні Ради з питань співробітництва між Україною і Європейським Союзом.

Президент Віктор Ющенко прогнозує підписання нового посиленої угоди між Україною і Європейським Союзом у вересні поточного року.

Комісар Європейського Союзу з питань зовнішніх відносин і європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер сумнівається в тому, що ЄС і Україні удасться підписати нову посилена угоду до кінця 2008 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяВ Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...