Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко пообіцяла Європі зібрати 300 голосів

Вівторок, 11 березня 2008, 15:56

Прем’єр Юлія Тимошенко запевнила представників Євросоюзу, що український парламент забезпечить швидку ратифікацію всіх документів, необхідних для вступу України до СОТ.

Про це вона заявила під час 12-го засідання Ради з питань співробітництва між Україною та Європейським Союзом, повідомляє прес-служба уряду.

При цьому Тимошенко прогнозує, що за ратифікацію необхідних документів парламент проголосує конституційною більшістю.

Вона відзначила, що для України знаковим є початок офіційних переговорів про створення зони вільної торгівлі з ЄС, які розпочалися 18 лютого.

Окрім того, прем’єр заявила про готовність започаткувати підготовку нового спільного рамкового документу щодо розвитку двосторонніх відносин між Україною і ЄС на 2009 рік до завершення переговорів щодо нової посиленої Угоди.

Тимошенко зазначила, що Україна має успіхи у виконанні Плану дій Україна-ЄС, "особливо у частині забезпечення демократії і прав людини".

Під час зустрічі Тимошенко відзначила як позитив набуття чинності угод про спрощене оформлення віз та реадмісію між Україною та ЄС. При цьому, за її словами, кінцевою метою такої співпраці має стати запровадження безвізового режиму між Україною і ЄС.

Прем’єр-міністр запевнила представників ЄС у тому, що президент, уряд і парламент "представляють єдину команду, яка просуватиме Україну на шляху до європейської інтеграції".

В ході засідання Тимошенко також зазначила, що уряд забезпечує здійснення демократичних реформ відповідно до програми своєї діяльності. При цьому прем’єр висловила сподівання, що ця програма буде затверджена парламентом вже найближчим часом.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування