В "УкрГаз-Енерго" Турчинова назвали "брехуном"

Вівторок, 11 березня 2008, 16:43

СП ЗАТ "УкрГаз-Енерго" називає "брехнею" заяви першого віце-прем`єр-міністра Олександра Турчинова про анулювання ліцензії компанії на постачання газу за нерегульованим тарифом.

Про це йдеться в прес-релізі компанії, переданому УНІАН.

"Офіційно повідомляємо, що заява про анулювання ліцензії ЗАТ "УкрГаз-Енерго" на постачання природного газу за нерегульованим тарифом є брехнею", - йдеться у ньому.

"Ця ліцензія є діючою. Так само, як і контракт на постачання газу в Україну до 2028 року. Так само, як і договори на постачання газу із споживачами компанії до 2012 року. Так само, як і договори на транспортування газу з газотранспортними підприємствами до 2012 року. Так само, як і митні декларації на імпорт природного газу в березні 2008 року", - зазначається у прес-релізі.

У документі наголошується, що останні заяви першого віце-прем`єр-міністра Турчинова компанія розглядає не інакше, як черговий доказ його "некомпетентності й упередженості", а також як спробу тиску на судові органи.

Як відомо, у вівторок, 11 березня, в бесіді з журналістами Турчинов сказав, що уряд своїм рішенням скасував ліцензію "УкрГаз-Енерго" на постачання газу на внутрішньому ринку і рішення попереднього уряду про створення посередника у вигляді "УкрГаз-Енерго".

У "УкрГаз-Енерго" немає права знаходитися на ринку, немає ліцензії і немає можливості спекулювати газом – уряд скасував рішення про створення цього посередника, і ліквідаційна комісія повинна забезпечити його ліквідацію, підкреслив Турчинов.

Він також нагадав, що відповідно до рішення попереднього уряду "УкрГаз-Енерго" мало ліцензію на постачання 5 млрд. кубометрів природного газу. "Цей ресурс він вже вибрав і вже перепродував", - резюмував Турчинов.

"УкрГаз-Енерго" – спільне підприємство НАК "Нафтогаз України" і компанії "РосУкрЕнерго" (Швейцарія), створене в лютому 2006 року, яке з квітня 2006 року є єдиним постачальником природного газу до України. "УкрГаз-Енерго" продає промисловим споживачам України природний газ, що купує у"РосУкрЕнерго".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування