Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Льовочкін лякає інфляцією в 25%

Вівторок, 11 березня 2008, 17:27

Депутат від Партії регіонів Сергій Льовочкін заявляє, що інфляція в Україні досягне 25%.

Про це Льовочкін заявив у вівторок, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"За даними Держкомстату, інфляція за січень-лютий становить 5,7%. Це найвищий показник інфляції за ці місяці після 1996 р. – 17,5%. Винятком був лише 2000 р. (8,1%). Це більше половини інфляції, закладеної у бюджет на 2008 р. (9,6%)", - заявив він.

"Тому прогнозований річний показник інфляції (9,6%) може бути досягнутий уже у березні-квітні, оскільки в ці місяці традиційно високий рівень інфляції", - додав він.

"Таким чином, повністю підтверджується прогноз Партії регіонів та незалежних експертів щодо можливої інфляції в 2008 р. на рівні 20-25% та нездатності уряду подолати ці негативні процеси, - наголосив Льовочкін.

Він вважає, що це є "результат створення урядом нечуваного інфляційного очікування населення, не забезпеченого адекватною пропозицією на внутрішньому ринку вітчизняних товарів народного споживання, зростання виробництва яких практично зупинилось".

"Це розплата за популістську політику уряду, коли заради виконання нереальних передвиборчих обіцянок економіка і населення втягуються в інфляцію і в кризу", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...