Тимошенко пішла в наступ на Черновецького

Середа, 12 березня 2008, 09:41

Мер Києва Леонід Черновецький не з'явився на засідання уряду, присвячене виконанню законодавства Київської міської держадміністрації.

Про це оголосила сама прем’єр Юлія Тимошенко на засіданні уряду в середу.

"Я б хотіла б, щоб уряд зафіксував таке ставлення пана Черновецького до уряду, бо за Конституцією КМДА є підзвітною уряду, і уряд має права координувати роботу Київської міської державної адміністрації", - сказала вона.

"Черновецький так себе поводить, бо захищений в тіньовій сфері тими, хто зобов’язаний його притягнути до відповідальності", - обурилась Тимошенко.

За її словами, в Києві склалася ситуація, "яка пересічними киянами сприймається як махрова корупція".

Тимошенко також нагадала, що учасники демократичної коаліції ішли на дострокові вибори з вимогою дострокових виборів мера Києва і Київради.

"Мені прикро, що демократична коаліція, яка йшла на вибори з вимогою звільнення Києва від шайки, сьогодні сповідує подвійні стандарти", - зазначила вона.

Тимошенко пообіцяла після засідання уряду провести прес-конференцію і назвати "всі хитросплетіння навколо мера, Київради і їх потужного "кришування".

Тимошенко не назвала, хто саме здійснює захист Черновецького, однак сказала, що ці люди мають відношення до "коридорів влади".

Уряд розпочав розгляд питання без участі Черновецького. У порядку денному це питання значилось, як "звіт голови Київської міської адміністрації про стан виконання актів законодавства та розв’язання актуальних проблем розвитку Києва".

За відсутності представників Черновецького, з доповіддю про ситуацію в Києві виступи міністр економіки Богдан Данилишин.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування