Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На "відомство" Черновецького накопали багато справ з "судовою перспективою"

Середа, 12 березня 2008, 09:45

У звіті Київської міськдержадміністрації, який має розглянути Кабмін, перераховані факти порушень чиновників КМДА в сфері земельних відносин, закупівель за держрахунок, а також приклади необґрунтованого завищення зарплати співробітників КМДА.

Про це пише в середу "Комерсант-Україна" з посиланням на частину звіту, що потрапила у розпорядження видання.

Начальник департаменту держслужби з боротьби з економічною злочинністю (ДДСБЕЗ) МВС Леонід Скалозуб у службовому листі, копія якого опинилася в розпорядженні видання, інформує главу робочої групи Кабміну з аналізу ефективності діяльності КМДА, заступника міністра економіки Сергія Романюка про попередні результати перевірки київських органів влади.

У листі Скалозуба говориться, що серед іншого під час перевірки КМДА міліція досліджувала законність виділення і надання в оренду земельних ділянок, відчуження нерухомого майна, дотримання порядку проведення тендерних закупівель за держкошти, а також нарахування й одержання співробітниками КМДА зарплати.

"Тільки в сфері земельних відносин з початку року виявлено 36 злочинів", - пише Скалозуб.

Так, у ході перевірки було встановлено, що деякі посадові особи головуправління земресурсів КМДА без проведення обов'язкової експертизи Держагентством земресурсів передали на розгляд Київради проекти відведення земельних ділянок ВАТ "Київрибхоз", ТОВ "Галерна затока", ТОВ "Архітектурно-будівельний альянс" загальною площею 200 га. У результаті ці ділянки, розташовані в охоронюваних зонах газопроводів, прибережній захисній смузі Дніпра і скверах міста, були незаконно відчужені.

Співробітники МВС задокументували також факти "змови" чиновників КМДА і членів громадської організації "Кооператив індивідуальних забудовників 'Радосинь'", що на основі документів, завірених підробленими підписами, одержали в розпорядження в Деснянському районі Києва земельну ділянку площею 9 га.

За даним фактом порушено дві кримінальні справи за статтею "шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах чи організоване групою людей", що передбачає позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна.

За фактом незаконної приватизації комунального майна (об'єкта культурної спадщини) порушено кримінальну справу, фігурантами якої є посадові особи головного управління комунальної власності КМДА, які порушили, зокрема, закон про тимчасову заборону приватизації пам'ятників культурної спадщини.

У листі називаються й інші справи і факти, за якими проходить слідство.

Сам Скалозуб сказав виданню, що перевірка КМДА ускладнювалася тим, що практично ніякі запитувані документи не надавалися на підставі того, що "КМДА – виконавчий орган Київради, у діяльність якого Кабмін втручатися не може". Він сумнівається в тому, що МВС були установлені всі порушення, але вважає, що "по кожній порушеній справі судова перспектива дуже реальна".

У свою чергу, начальник прес-служби КМДА Олександр Івахнюк повідомив виданню, що по кожному з пунктів, згаданих у звіті ДДСБЕЗ, "уже готується коментар". Частина з них, за його словами, буде обнародувана вже в середу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування