ТИМОШЕНКО ПОПРОСИЛА ЮЩЕНКА ПРИБРАТИ ЧЕРНОВЕЦЬКОГО

Середа, 12 березня 2008, 11:46

Кабінет міністрів ухвалив рішення звернутися до президента України з поданням про звільнення Леоніда Черновецького з посади голови КМДА.

Такі зміни до проекту постанови були проголосовані на засіданні Кабміну.

За таку пропозицію проголосували 16 міністрів. Жоден не виступив проти. П’ятеро утрималися. Серед них міністр юстиції Микола Оніщук, віце-прем'єр Іван Васюник, міністр сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко, аграрний міністр Юрій Мельник та міністр охорони здоров'я Василь Князевич.

Водночас в цілому за постанову Князевич голосував, не голосував міністр з надзвичайних ситуацій Володимир Шандра.

Цьому рішенню передувала дискусія. Зокрема міністр юстиції повідомив, що голова КМДА не може бути відсторонений від виконання своїх обов’язків, оскільки повноваження голови КМДА не можливо роз'єднати з повноваженнями голови міськради.

"Насправді президент України, який призначає голову Київміськдержадміністрації не може в односторонньому порядку прийняти рішення по голові КМДА, бо він обраний на цю посадку як київський міський голова", - сказав Оніщук. Тому він запропонував виключити пункт постанови, де містилося б звернення до президента щодо Черновецкого.

В ході обговорення міністр оборони Юрій Єхануров запропонував, щоб звернення до президента було викладено окремою постановою. У свою чергу віце-прем'єр Іван Васюник закликав дослухатися до міністра юстиції.

Спочатку на засіданні кабміну не розглядалася пропозиція про відставку Черновецього. У проекті постанови містилась пропозиція лише звернутися до президента розглянути доцільність перебування на посаді голови Київміськдержадміністрації. Пізніше міністр Юрій Луценко запропонував замінити це формулювання на відсторонення від обов’язків на час проведення розслідування.

Однак, коли міністр Оніщук назвав це формулювання недоцільним, міністр Кабміну Петро Крупко запронував найбільш радикальний варіант – зробити подання на президента про відставку Черновецького.

За його словами, низка норм Конституції та закону про Кабмін не містить винятків для голови КМДА у частині, де регулюються призначення та звільнення голів міських державних адміністрацій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...