Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЦВК радіють, що президент і Рада не "співпадуть"

Середа, 12 березня 2008, 11:46

Член Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський вважає "нульовою" можливість заміни складу ЦВК на даний момент.

Про це він заявив журналістам у середу після засідання ЦВК, яке не відбулося через відсутність кворуму, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Охендовський нагадав, що відповідно до закону, для того, щоб замінити весь склад ЦВК необхідно, щоб президент вніс відповідне подання у Верховну Раду, і депутати проголосували за цю пропозицію.

"Імовірність такого збігу політичної волі президента і Верховної Ради на цьому етапі, можете оцінювати самі, - на мій погляд, нульова", - заявив Охендовський.

При цьому він підкреслив, що причини відсутності шести членів ЦВК на засіданні комісії є абсолютно об'єктивними. "Усі ми є живими людьми, і всі можуть хворіти", - відзначив він.

"Причини (відсутності 6 членів ЦВК) досить поважні і не менш об'єктивні, ніж ті, які перешкоджають Конституційному судові до сьогоднішнього дня обнародувати рішення про конституційність комплексу норм, що складають так званий інститут імперативного мандата для депутатів місцевих рад", - додав член ЦВК.

При цьому Охендовський додав, що якби ЦВК прийняла рішення на підставі рішення Окружного адміністративного суду, куди звернувся БЮТ у зв'язку з бездіяльністю ЦВК, це було б ідеальною ситуацією для комісії.

"Тоді це дозволило б зняти будь-як спекуляції навколо того, що закон, на підставі якого нам зараз пропонується приймати рішення, є відверто таким, що не відповідає законам України", - відзначив він.

Раніше фракція БЮТ оприлюднила текст відкритого листа до голови ЦВК Володимира Шаповала з проханням звернутися з поданням до президента щодо дострокового припинення повноважень членів ЦВК, які не з'явилися на засідання комісії 6 і 11 березня без поважних причин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...