Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко просить Росію розтягти задоволення і натякає на флот

Середа, 12 березня 2008, 12:19

Прем'єр Юлія Тимошенко закликає Росію дотримувати домовленостей про поетапне зростання цін, незважаючи на угоду "Газпрому" із країнами Середньої Азії про продаж газу з 2009 року за європейськими цінами.

В інтерв'ю "Рейтер" прем'єр нагадала, що раніше Росія обіцяла підвищувати ціни на газ до європейського рівня поступово протягом чотирьох років, починаючи з 2008 року.

"Я не хотіла б, щоб ці домовленості порушувалися", - сказала український прем'єр. "Поступово, протягом визначеного періоду, ціни на природний газ повинні бути підняті до європейського рівня", - додала Тимошенко.

Прем'єр натякнула на додаткові важелі Києва в газових переговорах, сказавши, що між сторонами діють інші стратегічні відносини, в основу яких покладені принципи, далекі від світових рівнів цін.

Тимошенко як приклад навела оренду Росією військово-морської бази свого Чорноморського флоту на території України.

"Вони орендують величезні ділянки землі на території України, і ми дотримуємося раніше встановлених цін, незважаючи на факт, що вартість цих ділянок зараз зовсім інша", - сказала прем'єр.

"Я щиро вірю, що ми можемо досягти компроміс у підписанні довгострокових контрактів", - сказала Тимошенко, повторивши запевняння, що якими б не були складними переговори, вони не поставлять під загрозу транзит газу європейським споживачам по території України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування