Черновецького обвинуватили в мільярдних порушеннях

Середа, 12 березня 2008, 14:05
Внаслідок діяльності команди Леоніда Черновецького міський бюджет тільки за чотири місяці 2007 року недоодержав 1 млрд. 229 млн. грн.  

На таку суму Контрольно-ревізійне управління (КРУ) виявило порушення в роботі Київської адміністрації.

Про це заявив, виступаючи на засіданні Кабінету Міністрів, голова КРУ Микола Сивульський, повідомляє Ліга.

Сивульський відзначив, що КРУ перевірило діяльність КМДА за період із серпня по листопад 2007 року і виявило ряд порушень, вартість яких для міського бюджету оцінена в 1 млрд. 229 млн. грн.

"У результаті системних порушень командою Черновецького чинного законодавства була загублена кожна десята з зароблених гривня", - додав він.

За словами Сивульського, характер порушень говорить про те, що це були свідомі, цілеспрямовані дії, з метою свідомого порушення чинного законодавства.

Так, наприклад, київська влада не зобов’язала інвесторів, що здійснюють забудову в місті Києві, узяти пайову участь у розвитку соціальної й інженерно-транспортної структури столиці, внаслідок чого за період, коли проводилася перевірка, інвестори не внесли в міський бюджет 157,5 млн. грн., а також управління економіки КМДА не нарахувало пеню за недотримання даних договірних умов у розмірі більш 44 млн. грн.

Крім того, Сивульський відзначив, що з 181 відчуженого об'єкта загальною площею 86,6 млн. квадратних метрів тільки два об'єкти за цей же період були відчужені через аукціони, всі інші - через різні тіньові схеми. З 221 земельної ділянки загальною площею 250 га тільки 8 ділянок були продані через аукціони, інші були "роздані за допомогою особистих домовленостей".

"Мова йде про мільярдні втрати бюджету на реалізації різних тіньових схем, упроваджених командою Черновецкого в процесі розбазарювання міського майна", - пояснив Сивульський.

"Результати перевірок були доведені до відому голови КМДА, начальника фінансового управління Києва ще три місяці тому, і до цього часу в нас немає інформації про те, які конкретні порушення з виявлених усунуті. У нас є тільки відписки "розглядається", "розробляються заходи", або "буде взято до уваги", і так далі", - підсумував Сивульський.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування