Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович хоче збити інфляцію "вливаннями" коштів

Середа, 12 березня 2008, 14:23

Партія регіонів вимагатиме від Кабінету міністрів терміново розглянути зміни до бюджету і встановити новий рівень прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати.

"Ми будемо вимагати від Кабінету міністрів терміново розглянути зміни до бюджету з перерахуванням прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної платні", - сказав лідер Партії регіонів Віктор Янукович, відкриваючи засідання "тіньового уряду" у середу.

На переконання Януковича, його уряд у 2007 році впровадив реальну схему підвищення даних показників.

"Ми показали їм приклад своїм урядом, то хай тепер спробують цього не зробити", - заявив він.

За словами Януковича, Партія регіонів вимагатиме від Кабміну встановлення прожиткового мінімуму у розмірі: з 1 квітня – 656 гривень, з 1 липня – 663 гривні, з 1 жовтня – 675 гривні, - а також мінімальної заробітної платні: з 1 квітня - 608 гривень, з 1 жовтня – 647 гривень, з 1 грудня – 695 гривні.

Разом із тим, за його словами, Партія регіонів вимагатиме від уряду негайно вжити заходів щодо боротьби з інфляцією.

"Ми бачимо, як вже не по днях, а по годинах ростуть ціни, в основному – на продукти харчування. Політика нової влади справді не по кишені українським громадянам – і не лише найбіднішим", - сказав він.

Водночас, Янукович запропонував прийняти у Верховній Раді закон щодо соціальної допомоги і підвищити виплати малозабезпеченим.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування