Тимошенко оцінить усіх, хто "недоголосує" проти Черновецького

Середа, 12 березня 2008, 14:28

Фракція БЮТ у парламенті вимагатиме від коаліції розгляду у вівторок у першому, другому й останньому читаннях закону про оголошення дострокових виборів мера Києва та Київради.

Про це повідомила прем’єр Юлія Тимошенко на брифінгу в середу в Києві.

"Це ключове рішення, яке мусить бути прийнято буквально в перший день роботи Верховної Ради у вівторок", - наголосила вона.

Вона висловила переконання, що це рішення буде проголосовано 228 голосами коаліції. За словами Тимошенко, під час дострокових виборів до парламенту політичні сили, що входять до коаліції, обіцяли провести дострокові вибори мера та Київради.

"Тому якщо хтось із коаліції недоголосує, ми будемо вважати, що це подвійні стандарти, зрада киян і столиці, і повне покриття корупції", - стверджує Тимошенко.

"Ми будемо слідкувати за поіменним голосуванням, і я буду потім давати певні оцінки тому, що відбулося", - наголосила вона.

"Якщо демократична коаліція здатна виконувати зобов’язання, які вона брала перед киянами, потрібно припинити захищати Черновецького від відповідальності, а чітко оголосити дострокові вибори, як це було оголошено під час виборчої кампанії", - сказала прем’єр.

Тимошенко також підкреслила, що подання уряду щодо звільнення мера Києва Леоніда Черновецького "є абсолютно законним". Вона пообіцяла, що в середу на сайті уряду буде розміщено правове обґрунтування цього кроку.

"У світі чиновники, які тільки підозрюються у зв’язках із такими екзотичними речами як сутенерські компанії, кладуть заяви і йдуть у відставку. А у нас чомусь недостатнього навіть 15 мільярдів грн. недокласти в бюджет Києва на базі корупційних моделей, щоб звільнити мера і притягнути до відповідальності. Тому що повна кругова порука", - обурилася Тимошенко.

"Якщо сьогодні влада – генеральна прокуратура, силові структури, уряд, президент, Верховна Рада не здатні справитися з мером Києва тільки тому, що він роздає направо й наліво землі, тоді вже потрібно думати високо посадовцям, чи на своїх місцях вони всі знаходяться, в тому числі й депутати", - зазначила також Тимошенко.

"Я б дуже хотіла, щоб до дня Космонавтики (12 квітня) були оголошені вибори мера Києва. Думаю, що так воно і буде", - додала прем’єр.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування