Тимошенко не боїться, що її задавлять ціною на газ

Середа, 12 березня 2008, 14:29

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко не думає, що рішення Казахстану, Узбекистану і Туркменістану про підняття цін на газ до європейського рівня призведе до різкого підвищення цін на газ для України.

Про це вона заявила на прес-конференції у середу.

Вона також нагадала, що зараз робоча група "Нафтогазу" продовжує переговори в Москві і відносно довгострокових контрактів на постачання газу.

"Зараз ми можемо говорити, що на цей рік ми все ж таки утримаємо ціну 179,5 доларів. І немає підстав хвилюватися, що ця ціна буде збільшена", - запевнила прем’єр.

"Але в наступні роки нам ще потрібно пройти етап переговорних процесів, нам потрібно відчути можливості переговорного процесу як Росією, так і з країнами Середньої Азії. І якщо вже в нас буде повний спектр інформації, я вам дам знати про те, яких остаточних результатів досяг уряд в цьому процесі", - зазначила Тимошенко.

"Поки що на мій погляд зарано говорити про швидке зростання цін в 2009 році на природний газ", - наголосила прем’єр.

Як відомо, у вівторок керівники газових компаній Казахстану, Узбекистану і Туркменістану заявили, що "виходячи з інтересів національних економік, з огляду на міжнародні зобов'язання по забезпеченню надійних і безперебійних постачань енергоносіїв, з 2009 року продаж природного газу буде здійснюватися за європейськими цінами".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...