Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко тримає інтригу і вірить, що Черновецького скоро замінять

Середа, 12 березня 2008, 15:07

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не виключає, що найближчим часом Верховна Рада розгляне питання щодо проведення виборів мера Києва.

Про це Луценко сказав журналістам у середу.

"Принциповим є рішення уряду невідкладно звернутися до Верховної Ради з пропозицією невідкладно оголосити вибори київського міського голови", - зазначив Луценко.

Він нагадав, що парламент проголосував за створення тимчасової слідчої комісії по діяльності голови КМДА Леоніда Черновецького.

"Це означає, що політична воля до змін є в українському парламенті. Уже ближчим часом парламент зможе проголосувати за перевибори у Києві, які дадуть нормальне ефективне керівництво для української столиці", - заявив Луценко.

"Головне питання лежить у Верховній Раді – необхідно оголосити якомога швидше нові вибори, і знову поставити все з голови на ноги... Я буду добиватися, щоб вибори відбулися швидше", - наголосив він.

Відповідаючи на питання, коли парламент може розглянути питання щодо Черновецького, Луценко сказав: "Завтра" (хоча зараз триває непленарний тиждень). Водночас він додав, що з іншого боку, ВР може спочатку дати можливість ТСК вивчити питання щодо Черновецького.

Відповідаючи на питання, чи буде він брати участь у перевиборах мера Києва, Луценко заявив: "Як тільки Верховна Рада прийме рішення про перевибори чи дострокові вибори київського міського голови, я озвучу своє рішення щодо ймовірної участі у цих виборах".

Луценко також вважає, що президент має право звільнити Леоніда Черновецького з посади київського міського голови.

Він погодився, що є дискусія, бо Черновецький поєднує дві посади – голови КМДА, а отже підзвітний і уряду, і президенту, а з іншого боку він є київським міським головою.

"Заяви секретаріату нагадували рішення КС, який встановив, що президент зобов'язаний призначити головою КМДА саме ту особу, яка виграла вибори київського міського голови. Це правда... але ніде не написано, що він не може бути знятий або відсторонений від цієї посади", - наголосив Луценко.

"Цей чиновник знаходить у вертикалі підпорядкування президенту. Наприклад, нещодавно президент оголосив йому догану. Отже президент може притягати до відповідальності голову міськадміністрації. Ніхто не оскаржив цього указу: ні Черновецький, ні секретаріат", - зазначив він.

"Чому ж зараз ставиться питання, чи може президент притягти його до більшої відповідальності? А власне зняти його з займаної посади", - спитав Луценко.

Він додав, що саме президентським указом було знято п’ятьох голів київських райадміністрацій Києва, які також призначаються за результатами їх обрання головами районних рад.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...