Ющенко попередив Тимошенко про важкі тижні

Середа, 12 березня 2008, 16:59

Президент Віктор Ющенко заявляє, що відповідно до закону на початку квітня уряд повинен подати у Верховну Раду зміни і доповнення в державний бюджет на 2008 рік.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам у Черкаській області, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Тут не питання гадання, тут питання зобов'язань. Уряд повинен подати у Верховну Раду зміни і доповнення, як того вимагає національний закон", - відзначив він.

Ющенко підкреслив, що робота над змінами і доповненнями в бюджет буде нелегкою. "Кілька майбутніх тижнів, це будуть дуже важкі тижні", - сказав президент.

Він висловив надію, що зміни і доповнення, які уряд внесе у Верховну Раду, підтримає не тільки коаліція, але й у цілому парламент, у тому числі й меншість.

Ющенко також заявляє, що дохідна частина держбюджету на 2008 рік буде збільшена на 15-16 млрд. грн. без зміни дефіциту бюджету.

"Ми маємо додаткові надходження 12 млрд. (грн.) у центральний бюджет, у місцеві бюджети - 3 млрд. Таким чином, 15-16 млрд. (грн.) - це корекція державного бюджету вбік збільшення дохідної частини, не коригуючи показники рівня дефіциту бюджету", - сказав він.

Президент відзначив, що вже на минулому тижні була проведена перша консультація з представниками Кабінету міністрів по пропонованих змінах і доповненнях у бюджет 2008 року.

"Розрахунки, що представило Міністерство фінансів і Міністерство економіки є більш оптимістичними, ніж у першому розрахунку бюджету", - відзначив Ющенко.

Глава держави повідомив, що через тиждень буде проведена друга консультація.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...