Ющенко не дасть Тимошенко зробити "грішну справу"

Середа, 12 березня 2008, 17:14

Президент Віктор Ющенко заявляє, що не підпише державний бюджет на 2008 рік, якщо в ньому бюджет Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" не буде ідеальним.

Про це президент сказав в інтерв'ю журналістам у середу в Черкаській області, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Бюджет НАК "Нафтогаз" на 2008 рік повинен виглядати ідеально, без цього я не підпишу бюджет, тому що далі спекулювати на стабільності провідної державної монополії - це грішна справа", - сказав президент.

Він закликав уряд, НАК "Нафтогаз", органи місцевого самоврядування навести порядок у газовій сфері.

Президент також заявляє, що дохідна частина державного бюджету на 2008 рік буде збільшена на 15-16 млрд. грн. без зміни дефіциту бюджету.

"Ми маємо додаткові надходження 12 млрд. (грн.) у центральний бюджет, у місцеві бюджети - 3 млрд. Таким чином, 15-16 млрд. (грн) - це корекція державного бюджету убік збільшення дохідної частини, не коригуючи показники рівня дефіциту бюджету", - сказав він.

Президент відзначив, що вже на минулому тижні була проведена перша консультація з представниками Кабінету міністрів по запропонованих змінах і доповненнях у бюджет 2008 року.

"Розрахунки, що представило Міністерство фінансів і Міністерство економіки є більш оптимістичними, ніж у першому розрахунку бюджету", - відзначив Ющенко.

Ющенко нагадав, що відповідно до законодавства, за результатами першого кварталу нинішнього року повинні бути прийняті зміни і доповнення в державний бюджет.

"Тут не питання гадання, тут питання зобов'язань. Уряд повинен представити у Верховну Раду зміни і доповнення як цього вимагає закон", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування