Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко знайшов приклад для Ющенка як прибрати Черновецького

Середа, 12 березня 2008, 19:19

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко впевнений, що президент може звільнити голову КМДА Леоніда Черновецького незважаючи на те, що той є київським мером.

Таку думку він висловив в ефірі "1+1".

"Є рішення КС, що президент має призначити головою КМДА тільки того, хто виграв вибори київського мера. Але далі не сказано, що ця людина ні за що не відповідає. Він не вживає української мови, чим порушує закон про держслужбу. Він зорганізував корупційні схеми, він неефективно розпоряджається бюджетом. Зрештою він тільки що сказав, що не хоче звітувати уряду", - зазначив Луценко.

"Якщо він виграв вибори мера, це ще не означає, що він не має відповідати як держслужбовець", - підкреслив міністр.

Пан Черновецький подав президенту на зняття п’ятьох голів київських райдержадміністрацій, які також по закону стали ними після обрання головами рад. Тоді все було нормально і ніхто не казав про половинку, наприклад, пана Сотникова. Черновецький тоді вмив руки і сказав: "Чудове рішення, пане президенте", - зазначив Луценко.

Він також закликав киян стимулювати парламент і коаліцію віддати більшість голосів за дострокові вибори в столиці.

"Я впевнений, що ми зберемо більшість в парламенті за оголошення дострокових виборів", - запевнив міністр, нагадавши, що за комісію по керівництву міста проголосувало 240 депутатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування