Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Долар побив рекорд і йде до обвалення

Четвер, 13 березня 2008, 08:30

Долар упав до євро до нового рекорду, знизився до ієни до мінімальної з 1995 року оцінки на припущеннях про те, що інвестиційні фонди і центральні банки будуть скорочувати вкладення в американські активи, повідомило агентство Bloomberg.

У ході торгів у четвер курс долара до євро опустився до нової рекордно низької оцінки в $1,5586, до 8:06 МСК він склав $1,5567. До цього часу американська валюта подешевшала до 100,08 ієни - мінімального рівня з листопада 1995 року.

"Інвестори продають доларові активи, і це призведе до обвалення долара, - каже Тецухіса Кобаясі з Bank of Toyota - Mitsubishi UFJ. - Ситуація в американській економіці погіршується".

У середу Центральний банк Йорданії заявив про скорочення частки долара у своїх валютних резервах через зниження його курсу. Також знову з'явилися чутки про відмову ряду країн Перської затоки від прив'язки національних валют до долара.

"Імовірно, довгострокова тенденція до падіння долара збережеться, - припускає аналітик Westpac Banking Роберт Ренни. - Китай і близькосхідні країни роздумують над розміщенням коштів у інші активи".

Доларовий індекс, що торгується на ICE Futures і відслідковує курс долара до основних шести валют, знизився до рекордної оцінки в 71,99 пункту.

"Долар переживає справжні проблеми, і межі його падінню поки не видно, - відзначає аналітик ABN Amro Грег Гібс. - Важко назвати рівень, на якому воно зупиниться".

Ослабленню американської валюти сприяли заяви президента США Джорджа Буша, які експерти сприйняли негативно. Американський президент підтвердив прихильність сильному долару й сказав, що долар переживає корекцію і його здешевлення є "не дуже гарною новиною".

"Коментарі Буша були настільки індиферентними, наскільки можливо, - каже голова досліджень Forex.com Брайан Долан. - Деякі можуть сприйняти його слова про корекцію як визнання масштабної девальвації долара".

Крім того, падінню американської валюти сприяли заяви Citigroup і Goldman Sachs про те, що, можливо, план Федеральної резервної системи зі вливання $200 млрд у банківську систему не призведе до подолання кризи на кредитних ринках.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування