Україна заплатить Росії за газ спочатку $315 доларів. А потім менше

Четвер, 13 березня 2008, 09:50

Голова правління "Газпром" Олексій Міллер і голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина підписали угоду про розвиток відносин у газовій сфері.

Про це повідомляє "Інтерфакс" в четвер.

Відповідно до угоди, з березня по грудень 2008 р., в Україну буде поставлений газ центрально- і середньоазіатського походження обсягом не менше 49,8 млрд кубометрів за ціною $179,5 за 1 тис. кубометрів.

Покупцем газу на кордоні з Україною буде НАК "Нафтогаз України".

При цьому постачання середньоазіатського газу в січні-лютому в обсязі 5,2 млрд кубометрів будуть цілком оформлені й оплачені за контрактами RоsUкrЕnеrgо і "УкрГаз-Енерго".

Додатково до обсягів центрально- і середньоазіатського газу, НАК "Нафтогаз" оформить з RоsUкrЕnеrgо контракт купівлі-продажу російського газу, поставленого в Україну в січні-лютому 2008 р., за базовою ціною $315 за 1 тис. кубометрів, розрахунки по якому можуть бути здійснені шляхом повернення відповідних обсягів газу.

З 1 квітня 2008 р. дочірня або афільована компанія ВАТ "Газпром" буде щорічно здійснювати прямі поставки газу промисловим споживачам України в обсязі не менш 7,5 млрд кубометрів (10% українського газового ринку).

Згідно із угодою, переговори за умовами поставок газу в Україну в 2009 р. і в наступні роки продовжаться з урахуванням кон'юнктури закупівельних цін центрально- і середньоазіатського газу, що складається.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...