Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Нафтогазі" пояснили, звідки в Бойка фальшивий договір

Четвер, 13 березня 2008, 10:34

Контракт купівлі-продажу природного газу, укладений між НАК "Нафтогаз України" і RosUkrEnergo у Москві 6 березня 2008 року, не набрав сили.

Про це заявив "Інтерфакс-Україна" начальник управління по зв'язках із громадськістю НАК Валентин Землянський, коментуючи оприлюднений у середу екс-міністром палива й енергетики Юрієм Бойком проект.

За словами Землянського, на копії документа, розповсюдженій Бойком, немає печатки "Нафтогазу України", а є лише печатка RosUkrEnergo.

"Це значить, що RosUkrEnergo запропонувала підписати контракт на своїх умовах, але не означає, що "Нафтогаз України" на ці умови погодився", - сказав представник НАК.

Бойко в середу оприлюднив копію контракту між "Нафтогазом України" і RosUkrEnergo, підписаного першим заступником голови правління держхолдингу Ігорем Діденком, а також виконавчими директорами швейцарської компанії Костянтином Чуйченком і Дмитром Глебком.

"Нафтогаз України", як випливає з документу, зобов'язався не пізніше 1 серпня 2008 року оплатити російський природний газ, поставлений в Україну в січні-лютому в обсязі до 1,5 млрд куб. м. Сторони домовилися, що відправником вантажу цього газу російського походження є ВАТ "Газпром".

Ціна на газ, поставлений за цим контрактом, встановлюється в розмірі $321 за 1 тис. куб. м плюс відсотки в розмірі 8% річних, що нараховуються на вартість всього обсягу поставленого продавцем покупцеві природного газу в період з 1 січня 2008 року до дати повної його оплати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...