Регіонал пропонує пов’язати флот Росії з газом

Четвер, 13 березня 2008, 12:15

Міністр закордонних справ "опозиційного уряду" Костянтин Грищенко вважає, що питання про виведення Чорноморського Флоту Російської Федерації з України має розглядатися після 2017 року.

Про це він заявив у четвер, виступаючи на міжнародному круглому столі "Нейтральний статус як парадигма зовнішньополітичної стратегії України", повідомляє УНІАН.

"Питання має вирішуватись остаточно після 2017 року або в 2017 році", - сказав Грищенко.

На його думку, ставити це питання сьогодні неправильно, оскільки, скоріш за все, чинні президент і прем’єр-міністр, як і багато з нинішніх українських політичних діячів не будуть у 2017 році вирішувати це питання.

Тому, вважає "регіонал", не потрібно створювати проблем наступним чільникам України.

Грищенко також вважає, що питання виведення ЧФ РФ з України слід розглядати у комплексі, зокрема й з урахуванням ситуації щодо газу.

Як відомо, раніше чинний прем’єр-міністр Юлія Тимошенко в інтерв'ю "Рейтер", говорячи про газове питання, натякнула на додаткові важелі Києва в переговорах з Росією, маючи на увазі не пов’язані з газом стратегічні відносини, зокрема, оренду Росією ЧФ.

"Вони орендують величезні ділянки землі на території України, і ми дотримуємося раніше встановлених цін, незважаючи на факт, що вартість цих ділянок зараз зовсім інша", - сказала прем'єр.

УНІАН,

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування