Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перевізники Києва кажуть про всеукраїнський страйк

Четвер, 13 березня 2008, 13:21

Виконавчий директор Асоціації перевізників-працедавців "Столиця" Валерій Липецький заявляє, що київська міська влада ігнорує вимоги приватних перевізників.

"Нас усі ігнорують. Другий день стоять машини. Дві тисячі машин не працюють два дні. І на це ніхто не реагує", - сказав він у четвер в інтерв’ю журналістам, повідомляє УНІАН.

"Шпильовий (начальник головного управління транспорту КМДА Іван Шпильовий), який не має ніяких повноважень, лапшу на вуха вішає, розводить усіх і все", - додав Липецький.

Він звернув увагу на те, що столична влада заявляє про необхідність витратити 1 млрд. грн., щоб закупити 500 автобусів для міста. "А ці 500 автобусів уже стоять на вулиці – уже куплені, проінвестовані. Люди 400 млн. грн. вклали інвестицій, купили ці автобуси, взяли кредити, а сьогодні їх ніхто не вертає. І що зараз їм робити?", - запитав Липецький.

За його словами, нині у центрі Києва до акції протесту задіяно 600 мікроавтобусів, які стоять від будівлі Верховної Ради до Бесарабської площі. Акція в четвер триватиме до 18-ї години.

Щодо подальших планів Липецький сказав, що поки не знає, як надалі діятимуть протестанти. Водночас він зазначив, що планується проведення всеукраїнського страйку.

"Нас уже повністю підтримали 8 областей України. З нами – Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників, Всеукраїнська асоціація таксистів, нас підтримали усі асоціації вантажних перевезень", - зазначив він.

"Якщо буде спланована всеукраїнська акція, я думаю, у Києві вистачить своїх машин. Зокрема, це легкові таксі – їх 15 тисяч, 2,5 тисячі маршрутних таксі, вантажівок тисячі 3-4. А ті будуть на нашу підтримку зупинятись у себе у регіонах", - додав Липецький, пояснюючи, що у нестоличних перевізників також є проблеми.

За його словами, під час першого дня акції протесту перевізників у середу для забезпечення проїзду киян начальник "Київпастрансу" Микола Ламбуцький "вигнав на маршрути усе, що в нього тільки могло котитися". Крім того, Ламбуцький нібито пустив на свої маршрути "нелегалів з Київської області". "Вони працювали – нелегали, які ніякого відношення до Києва не мають", - наголосив Липецький.

Він також спростував заяви представників київської влади, що приватним перевізникам дозволено відпустити тарифи.

Липецький нагадав, що в середу Київський міський голова Леонід Черновецький сказав, що не дозволить піднімати тарифи на перевезення у столиці, а раніше перший заступник голови КМДА Денис Басс говорив, що вільний тариф – у межах від 0,75 грн. до 1,75 грн.

"Тобто, ці тарифи, які діють сьогодні. Тобто, ми можемо бути вільними тільки у цих межах, а якщо нас ці межі не влаштовують, то як бути вільними?", - запитав Липецький.

Шпильовий же відмовився поки роз’яснювати ситуацію щодо вирішення проблем перевізників. Він сказав, що поки що нічого не ясно і ніякого рішення не прийнято.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування