Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка бояться "дуже небезпечного" Газпрому

Четвер, 13 березня 2008, 14:44

Секретаріат президента не виключає можливі ризики від участі дочірньої або афільованої компанії ВАТ "Газпром" (Росія) в реалізації газу промисловим споживачам України.

Про це заявив керівник головної служби соціально-економічного розвитку секретаріату президента Роман Жуковський журналістам у Києві в четвер, повідомляє УНІАН.

За його словами, згідно директивам президента делегації України на переговори з РФ з питань переходу на прямі схеми співпраці в газовій сфері, НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром", у разі потреби, дозволялося створити спільне підприємство (СП-2), яке, одержуючи середньоазіатський газ від "Нафтогазу", займатиметься його реалізацією на території України в обсягах до 30 млрд. куб. м газу в рік.

Частка ВАТ "Газпрому" в цьому підприємстві повинна складати не менше 25%, але не більше 50%.

"Уряд ухвалив інше рішення і запропонував "Газпрому" вийти самому на ринок", - відзначив Жуковський.

При цьому він додав, що "у разі, коли підприємство, структура контролюється Україною, посередником його назвати не можна, а якщо воно Україною не контролюється, то воно є посередником".

"А по-друге, цей посередник дуже небезпечний тому, що якщо він почне поставляти газ - зараз 7,5, потім 10 млрд. куб. м і так далі...", - зазначив представник секретаріату.

"Той умовний посередник, який був в директивах президента, набагато безпечніший за того посередника, який зараз буде", - вважає Жуковський.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування