Після армії у вуз будуть брати без іспитів і безкоштовно

Четвер, 13 березня 2008, 15:15

Кабінет Міністрів 12 березня створив міжвідомчу комісію для підготовки пропозицій по посиленню мотивації служби в Збройних Силах.

Про це журналістам повідомив міністр оборони Юрій Єхануров, пише Обком з посиланням на Українські новини.

"Учора створена міжвідомча комісія на чолі з першим віце-прем'єр-міністром (Олександром) Турчиновим з підготовки пропозицій по поліпшенню мотивації служби в Збройних Силах, у тому числі за контрактом", – сказав міністр.

За його словами, пропонується надати право військовослужбовцям, які відслужили два роки за контрактом, вступати у вищі навчальні заклади без іспитів і навчитися там безкоштовно.

"Той, хто служить два роки, буде мати можливість безкоштовно учитися в навчальних закладах. Якщо депутати будуть такими добрими, то вони без іспитів будуть приймати цих людей", – сказав Єхануров.

Він додав, що Кабмін і Міноборони спільно розробили законопроект про контрактну службу у ВР.

"Після дискусій, що відбулися в Кабінеті Міністрів, він рекомендований до направлення у Верховну Раду", – сказав Єхануров.

Законопроект пропонує надати право служити у ЗС за контрактом чоловікам, що мають базову середню освіту.

За словами Єханурова, за чинним законодавством, право служити в Збройних Силах за контрактом мають чоловіки, що мають середню спеціальну, вищу або неповну вищу освіту.

Крім того, законопроект надає право служити за контрактом молодим людям з 18 років.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування