Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" пропонує брати з людей більше грошей

Четвер, 13 березня 2008, 15:21

НАК "Нафтогаз України" запропонувала урядові підвищити ціни на природний газ для населення і підприємств теплоенергетики, тарифи на його транспортування по магістральних і розподільних газопроводах, а також тарифи на його постачання.

Про це повідомив головний радник голови правління холдингу Сергій Волос журналістам у Києві в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

Компанія, зокрема, ініціювала скорочення кількості груп побутових споживачів за обсягом споживання природного газу з нинішніх чотирьох до двох, а також установлення більш високих відпускних цін на газ для населення з 1 травня 2008 року.

"Нафтогаз" передоповів установити відпускну ціну для абонентів першої групи, що мають лічильники газу, у розмірі 727,95 грн за тис. куб. м, для абонентів першої групи, що не мають приладів обліку, - у розмірі 800,75 грн за тис. куб. м. Газ для абонентів другої групи, домогосподарства яких обладнані лічильниками, може подорожчати до 1345,09 грн за 1 тис. куб. м, а для абонентів другої групи, що не мають лічильників, - до 1479,60 грн за 1 тис. куб. м.

Скорочення груп побутових абонентів і підвищення цін, за розрахунками "Нафтогаза", забезпечить холдингу в 2008 році додатковий виторг від реалізації населенню природного газу в обсязі 2,1 млрд. грн.

Компанія запропонувала урядові з 1 липня 2008 року підвищити граничний рівень ціни на природний газ для підприємств теплоенергетики, що забезпечують опалення і гаряче водопостачання населення, з нинішніх 646 грн до 952,69 за 1 тис. куб. м (з урахуванням ПДВ, збору у виді цільової надбавки, тарифів на транспортування і розподіл).

"Нафтогаз" також ініціював підвищення на 30% розміру тарифів на послуги по транспортуванню газу по магістральних і розподільних трубопроводах.

Держхолдинг також запропонував урядові з 1 квітня 2008 року підвищити розмір збору у вигляді цільової надбавки до ціни на природний газ для промислових і прирівняних до них споживачів, а також бюджетних установ з нинішніх 4% до 10% для того, щоб збільшити надходження в держбюджет засобів, що можуть бути виділені НАК як компенсацію різниці в цінах, по яких компанія здобуває і реалізує імпортний газ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування