Україні влетіло через порушення чужих прав

Четвер, 13 березня 2008, 16:22

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International засуджує владу України за систематичне порушення зобов'язань щодо міжнародного права й закону України "Про біженців".

Про це заявила на прес-конференції голова Amnesty International в Україні Наталія Дульнєва, повідомляють Українські новини.

"Amnesty International засуджує систематичні порушення Україною зобов'язань щодо міжнародних норм прав людини й закону "Про біженців" - про заборону примусового повернення осіб у країни, де їм може загрожувати небезпека переслідувань, катувань...", - сказала Дульнєва.

Також вона зазначила, що влада - це ті особи, які причетні до прийняття державних рішень.
З її слів, вони неодноразово порушували права біженців, які шукали притулок в Україні.

Дульнєва розкритикувала Президента Віктора Ющенка за те, що він не дав гарантій неповернення 11 жителів Шрі-Ланки в країну їхнього походження, незважаючи на те, що такі зобов'язання покладені на Україну міжнародним правом.

"Amnesty International стурбована тим, що цим особам (шріланкійцям) відмовили в доступі до справедливих і ефективних процедур одержання притулку в Україні", - сказала Дульнєва.

Як відомо, 11 березня представництво Організації Об'єднаних Націй в Україні висловило стурбованість із приводу примусової висилки українською владою 11 жителів Шрі-Ланки.

Наприкінці серпня 2007 року правозахисники вимагали від Генеральної прокуратури скасувати свою постанову від 27 серпня 2007 року про екстрадицію в Росію біженця із Чечні (Росія) Лемма Сусарова.

Сусаров на початку червня 2007 року був затриманий міліцією на вокзалі "Київ-Пасажирський".

Раніше Amnesty International закликала Президента Віктора Ющенка поцікавитися у влади Узбекистану долею 10 громадян цієї країни, раніше депортованих з України

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...