Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк заблокує сценарій Ющенка ухвалити Конституцію в обхід Ради?

Четвер, 13 березня 2008, 21:07

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк заявляє, що парламент не буде усунутий від конституційного процесу.

"Український парламент не буде за жодних обставин усунутий від конституційного процесу", - сказав він в ефірі "5 каналу" у четвер увечері.

За словами Яценюка, тільки для 1, 3 і 13 розділів Конституції необхідне проведення референдуму.

"Всі інші розділи української Конституції повинні мінятися винятково в стінах українського парламенту", - сказав спікер.

Яценюк відзначив, що сьогодні немає юридичної моделі, яка би позбавила парламент можливості брати участь у конституційному процесі.

Спікер також не допускає, що Конституція може бути прийнята без участі парламенту в тому випадку, якщо він буде розпущений.

"Я б навіть не давав таких прогнозів. Якщо він (парламент) буде розпущений, значить тоді не буде змін в українську Конституцію", - сказав він.

Яценюк підкреслив, що конституційний процес досить тривалий. "Це не буде за місяць або два, або три. Це мінімально буде тягнутися протягом року", - сказав він.

Спікер відзначив правильність створення президентом України Національної конституційної ради.

"Тобто, усіх - під один купол, усіх - на один майданчик. Погодити в цьому колі ті конституційні зміни, що необхідні, і винести в зал (Верховної Ради) уже погоджену позицію, щоб не робити зі змін у Конституцію агітаційну площадки для майбутніх виборів", - сказав він.

Яценюк також вважає, що говорити про відставку членів Центральної виборчої комісії поки передчасно.

Спікер висловився за те, щоб ЦВК самостійно впоралася з внутрішньою кризою, "як це зробив український парламент".

За його словами, у ЦВК просто немає іншого виходу. "Якщо вони не розберуться, то їм тоді дійсно доведеться йти усім у відставку і мова може йти про кардинальну зміну закону".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування