Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО ОГОЛОСИЛА ПРО ПЕРЕМОГУ В ГАЗОВІЙ ВІЙНІ

П'ятниця, 14 березня 2008, 09:36

Прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що "Нафтогаз України" забезпечив баланс газу на 2008 рік.

"Я тримаю в руках угоду про розвиток відносин в газовій сфері, підписану Олегом Дубиною після достатньо складних переговорів 12 березня", - повідомила Тимошенко на брифінгу в кабміні.

"Тут є декілька суттєвих речей – Україна повністю забезпечила баланс газу на 2008 рік", - сказала вона.

Тимошенко повідомила, що баланс включає 5,2 мільярдів кубометрів, спожитих у січні-лютому та 49,8 мільярдів кубометрів, які будуть отримані з першого березня і до кінця року.

"Весь газ без винятку прийде в Україну за ціною 179,5 доларів. Це дуже суттєво. Я хотіла би поставити жирну крапку на тому, що якийсь газ зайде по ціні більше 300 доларів", - сказала прем’єр.

Тимошенко додала, що "певний об’єм газу не прийшов в Україну з середньоазійського регіону, оскільки там була дуже холодна погода".

"Цей газ, який ми взяли в Росії в борг, і який будемо повертати влітку, коли відбуватиметься закачка середньоазійського газу", - пояснила вона.

"Безумовною перемогою уряду і "Нафтогазу" є те, що в угоді відсутнє "УкрГаз-Енерго". Цей посередник прибраний раз і назавжди", - запевнила Тимошенко.

Вона нагадала, що раніше "майже весь імпортований газ "УкрГаз-Енерго" без "Нафтогазу" постачало в Україну споживачам".

"Після цієї угоди "Нафтогаз" буде єдиною компанією, яка отримуватиме імпортований газ на кордоні України та Росії. "Нафтогаз" розмитнюватиме весь газ на свою структуру і за винятком 7,5 мільярдів кубометрів, "Нафтогаз" реалізовуватиме газ на внутрішньому ринку", - сказала Тимошенко.

За словами прем’єра, 7,5 мільярдів реалізовуватимуть структури "Газпрому". Тимошенко сказала, що "це 10% від внутрішнього ринку, тоді як "УкрГаз-Енерго" постачало весь газ на внутрішній ринок".

"Ситуація не просто покращилася, вона стала абсолютно іншої якості", - сказала Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування