Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Брюсселі сумували без Тимошенко, яку не пустив Балога

П'ятниця, 14 березня 2008, 11:00

Керівництво Європейської народної партії висловлює стурбованість щодо співробітництва правлячих українських партій, що належать до родини ЄНП ("Наша Україна" і "Батьківщина") і сподівається, що це співробітництво буде стабільним.

Про це повідомив віце-президент ЄНП Маріо Девід українським журналістам у четвер у Брюсселі, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами Девіда, про це було заявлено безпосередньо президентом цієї партії Вільфредом Мартенсом і безпосередньо ним самим як віце-президентом ЄНП.

"Ми підкреслили, що успіх України є не тільки успіхом самої України, але і частиною успіху Європи. Ми були б дуже розчаровані, якщо не буде співробітництва між двома керівними партіями в Україні", - сказав він.

Девід висловив надію, що в лідера партії "Батьківщина", прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з'явиться можливість брати участь у саміті ЄНП наступного разу.

У свою чергу віце-прем'єр України Григорій Немиря повідомив, що Тимошенко попросила його як заступника глави партії "Батьківщина" представляти цю політичну силу на саміті.

Відповідаючи на питання, чому сама Тимошенко не приїхала, Немиря сказав: "Попросили при плануванні візиту прем'єр-міністра враховувати, що президент буде 13 березня на саміті ЄНП у Брюсселі. Я думаю, мова йде, напевно, про протокольні міркування. Не потрібно шукати інтриги. Це було прохання секретаріату президента".

За словами віце-прем'єра, президент ЄНП Мартенс привітав партію "Батьківщина" з успіхом уряду Тимошенко за 2,5 місяці роботи. Разом з тим, як відзначив Немиря, Мартенс висловив стурбованість, що міцність у демократичному таборі ставиться під загрозу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування